Možnosti

Poslední příspěvky


Návrhy na téma měsíce

ilustrace

Fórum zastupující někdejší "Tichou poštu". Máte-li nějaký zajímavý námět na téma měsíce, podělte se o něj...

Pro přidání nového vzkazu je třeba se přihlásit.



PawukPawuk
1.1.2012 14:52
:::eva
Jenže. To je prostě strašně nekonečné. Už tak při jakémkoli zadání, se obrazy liší megamoc ! Já sem prostě chtěl jen to trošku stížit a seskupit. Prostě takový vyšší level.
Možná by šlo i udělat druhou kolej.- téma měsíce variabilní, kdo jak umí a vedle jednou Určenou technikou. Hlavně by se otevřely druhé vrátka pro maniakální jedince.


To mi připomíná, že mi chybí kolonka. Jasná a určující MALUJ/KRESLI
_eva_eva
31.12.2011 12:12
A co třeba ztvárnění snu? Ve snech je přece tolik inspirace a nápadů!
ilustraceilustrace
3.11.2011 10:58
Dlouho jsem o tom přemýšlela, ale protože odjíždím a nechci vyhlášení nového tématu zbytečně brzdit, vyhlásím mezitím nějaké běžnější téma. Nápad s technikami si ale schovávám do zálohy - pokud mu dám(e) do příště nějakou realizovatelnou formu, můžete se na něj těšit v prosinci.
DissendioDissendio
2.11.2011 21:55
S tou technikou je to dobrý nápad, i kd\ž by se k tomu hodilo i nějaké téma... Každopádně je lepší opravdu vybrat něco ne nepřípustného. A z takových netradičních jsem si vzpomněla na foukací fixy - ty zrovna nejsou drahé a navíc se dají sehnat v běžném papírnictví.
ilustraceilustrace
26.10.2011 20:25
Díky všem za nápady, zpovzdálí tuhle diskuzi sleduji. Už se mi v hlavě formuje taková drobná variace - ještě ale potřebuje dozrát. Jen vymýšlejte, jsem za to ráda. Teď sice budu pár dní mimo internet, ale před koncem měsíce sem zas zavítám a pak uvidíme, co z toho všeho vzejde :)
eksmeneksmen
26.10.2011 15:12
Souhlas, je to zajímavý nápad (zkusím si, co umím nejhůř), ale zvolená technika by měla být nějak běžně dostupná. Tablet nebo tiskařský lis fakt nemá každý.
Napadá mě ještě jedna věc. Něco na ten způsob už tu bylo v září - komiks taky není tak úplně téma (námět), ale spíš forma. A třeba mně se na takhle volné zadání prostě špatně něco vymýšlí, takže bych asi zůstal u "obsahových" témat.
KatangaKatanga
23.10.2011 20:24
Byl by ovšem problém nalézt neobvyklou techniku, aby byla přístupna všem. Tady na Ilustracích je velké množství uživatelů, kdyždý kreslí trochu jinak, trochu něčím jiným.. A podle mě je nemožné takovou techniku najít, vždy se najde někdo, komu ta technika dokonale sedne, protože s ní pracuje často. Nápad je to zajímavý, ale asi nerealizovatelný.

Mimochodem Pawuk bude ugrilován zaživa!!
_eva_eva
23.10.2011 17:13
Mě se pawukův nápad líbí. Donutí to třeba spoustu lidí zkusit novou techniku...
ALE!
Když se přesně určí, čím se má tvořit, nutně to narazí na problém, že někdo tu věc neovládá/nemá k dispozici.
Třeba zrovna ten tablet. Já ho nemám, nikdy jsem s ním nepracovala. Někdo třeba zase nepoužívá akryl. Je to přecijenom náročnější, sehnat barvu, plátno...
A takhle je to s více technikami. Každý máme to své s čím rádi pracujeme. Mě se na tomhle projektu líbí hodně právě to, že má každý prostor zprcovat téma libovolnou technikou a v tomto směru není ničím omezován.
Ale jako nápad se mi to stejně líbí, třeba kdyby to bylo jako téma jen jednou. Muselo by se ale vybrat něco takového, aby měli všichni šanci se zúčastnit a to asi nebude lehké.
PawukPawuk
22.10.2011 22:53
Co tak nezadávat jednou téma jakože co namalovat, ale JAK, nebo ČÍM?
Každý má své oblíbené, třeba Katanga furt jen sprejuje cihlové budovy, takže, co kdyby se to trošku znesnadnilo. Tím, že To co umíme každý nejlíp (Nasprejované baráky, vlky, tváře, chlupy...)
nakreslené-nastříkané-nachrstané-naslizlé ...
Bude jednou JINAK!
Téma měsíce: Cokoliv !!! Ale jen a pouze! ::::černobíle/barevně/pastelkama/Pouze bílá a hnědá/štětcem/pc/Křídou/uhlem/voskovkama.....Balakrylem :)))
Chápu, že to de do peněz, třeba v případě toho tabletu, ale si myslím, že by to šlo spojit: Tužka vs tablet tužka (beru to dle sebe, bo se na tom tabletu fakt trápím! ((jsem netech.tip a zrovna sem si to monstrum krásné pořídil //konečně :) // ))) :)
Ale ať tu každý napíše, jak to vidí. Nechci po Ajinak san rozhodování urputné!
Takže milé stvoření Uživatelské, jak to bude?!
Napište tu každý čím disponujete (krom Katangy, tu už jsem objasnil i nově příchozím) :)
A z nás všech se vybere to nejméně používané. ne?
NassNass
5.10.2011 20:39
Hrdina